- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Surówka z dyni
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Mrożony jogurt jagodowy
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Szpinakowa zapiekanka
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Kartoflanka przecierana
- Pieguski
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Gołąbki z winogronowych liści
- Sałatka owocowa
- Kapusta pekińska z patelni
- Szparagi w cieście
- Tarta z żurawinami
- Placki (bez mleka, jajek)
- Ciasto z owocami
- Babeczki z serem
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Makaron z brokułami
- Kurczak z curry
- Kotleciki z tuńczyka
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Młode warzywa z pieca
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Sałatka z kwiatami
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Krem z cukinii
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Ciasteczka migdałowe
- Szparagi pod beszamelem
- Babka drożdżowa III
- Racuchy drożdżowe
- Warzywa smażone w cieście
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Rulonik z warzywami
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Kotlety gryczane
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Koszyczek z pomidora
- Zapiekanka brokułowa
- Polski sos wielkanocny
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Marchewka z brukselką
- Biszkopt z surowymi owocami
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Łazanki zapiekane z owocami
- Chleb pita
- Zapiekanka rybna
- Omlet po włosku (frittata)
- Napój z owoców jagodowych
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Pulpety z ryżem