- Racuchy z kurczakiem
- Barszcz czerwony
- Schab winny
- Panierowane serki pleśniowe
- Racuchy drożdżowe
- Pierogi z jagodami
- Sierpniowa sałatka
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sernik czekoladowy
- Krupnik
- Zupa krem z zielonego groszku
- Puree z dyni
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Nadziewany kabaczek
- Pasta z bakłażana
- Chleb razowy z kminkiem
- Panierowane paluszki rybne
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Mleczne wafelki
- Ryż z jajkami na parze
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Racuszki z dyni
- Krem jarzynowy z indykiem
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Surówka z marchewki
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Masło czosnkowe
- Zupa z dyni na słono
- Żółta pasta
- Chrupiące wafle
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Strudel z jabłkami
- Lane kluski (bez jajek)
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Kanapka z pastą jajeczną
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Bakłażany zapiekane
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Deser biało czerwony
- Niezły pasztet z fasoli
- Lody (bez mleka)
- Zupa pomidorowa
- Chłodnik owocowy
- Schab z rodzynkami
- Jajka mimoza
- Indyk z marchewką
- Jajka panierowane
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Zupa-krem z marchwi
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Sezamowa marchew
- Pulpeciki pod beszamelem
- Omlet po francusku
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe