- Pasta z bakłażanów
- Krem jarzynowy z indykiem
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Ślimaki daktylowe
- Oliwki po swojemu
- Włoski chleb ziołowy
- Mulatki z bakaliami
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Sos winegret
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Sałatka makaronowa
- Kartofle duszone
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Dal z soczewicy
- Puszysty mus wieloowocowy
- Ciasto bezowe z kremem
- Sałatka łakomczucha
- Paszteciki (bez jajek)
- Domowy budyń
- Owoce w czekoladzie
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Panga w pergaminie
- Puree z truskawek i kiwi
- Szpinakowe pesto
- Szaszłyki z łososia
- Zupa kukurydziana
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kisiel z jabłkiem
- Chrupiący serek z gruszką
- Mozzarella w karecie
- Sałatka marokańska
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Zupa z cukinii
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Zapiekanki z bagietki
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Kisiel mleczno-owocowy
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Cukinia z mięsem mielonym
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Pasta (dip) z bobu
- Kruche ciasto z masą makową
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Bułgarski chłodnik
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Kurczak w potrawce
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Proste ciasto na kruchy spód
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Paszteciki z tuńczykiem
- Bułki maślane
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Gołąbki po grecku