- Zupa krem z kalafiorów
- Cytrynowe ciasteczka
- Pasta z bakłażana
- Tarta z brokułami lub z porami
- Budyń karmelowy
- Rozmaitości na parze
- Wyraziste tofu
- Owocowy indyk
- Placuszki cukiniowe
- Warzywa smażone w cieście
- Rogaliki z powidłami
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Karpatka
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Galaretka z pigwy
- Ryba po żydowsku
- Surówka z cykorii
- Domowe pesto uproszczone
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Ryba w sosie warzywnym
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Budyń z żółtkiem
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Kapusta pekińska z patelni
- Jajka mimoza
- Babka drożdżowa III
- Kartoflanka przecieranka
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Tarta cebulowa II
- Tzatziki
- Pesto po polsku
- Ślimaki daktylowe
- Mak z łamańcami
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Zapiekanka brokułowa
- Tartinki
- Panierowane paluszki rybne
- Sernik dziecinnie prosty
- Wiśniowa legumina
- Napój z owoców jagodowych
- Kisiel żurawinowy
- Puree z dyni
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pascha II
- Rizotto z tuńczykiem
- Krem truskawkowy
- Zupa krem z cukinii
- Zdrowy bigos
- Kisiel owocowy
- Konfitury (i sok) z malin
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Jabłka w cieście
- Galaretka z soku z porzeczek
- Faszerowane papryki
- Tarta z grzybami
- Biszkopty bezglutenowe
- Przecier z cukinii