- Sałatka z pomarańczy i porów
- Schab ze śliwkami
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Ciasto do pizzy: kruche
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Omlet po polsku
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Ryżowa szarlotka
- Omlet po francusku
- Bananowe frytki
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Ryba po żydowsku
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Owoce ze słoika
- Zupa kalafiorowa z curry
- Jabłka z aronią
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Biały chłodnik
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Smażona mozzarella
- Biszkopciki domowe
- Kurczak z marchewką i curry
- Napoleonki
- Makaron z brokułami
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Pomidorowy koktajl
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Frittata z warzywami
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Domowy kisiel wiśniowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Placek z zielonego groszku
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Cukiniowe ciasto
- Galaretka z pigwy
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Krupniczek mamy
- Kolorowa jajecznica
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Maślane bułeczki bez masła
- Grzanki III
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Koktajl mleczno-owocowy
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Murzynek Jaś
- Pierogi kresowe
- Puree z dyni
- Legumina śliwkowa
- Pulpeciki pod beszamelem