- Rulonik z serem
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Lane kluski (bez jajek)
- Rulonik z warzywami
- Ciasteczka migdałowe
- Kisiel żurawinowy
- Dal z soczewicy
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Chleb kukurydziany
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Amerykańska szarlotka
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Jabłka w cieście
- Surówka z selera z owocami
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Karmelowe wafelki
- Kartoflanka przecieranka
- Zielona zupa
- Pasta z łososia
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Ryba w sosie koperkowym
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Pierniczki
- Bułgarski chłodnik
- Ryż z jajkami na parze
- Pesto po polsku
- Kurczak z marchewką i curry
- Cytrynowe masło
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Zupa krem z zielonego groszku
- Schab pieczony po galicyjsku
- Tarta z pianą owocową
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Kurczak z warzywami
- Deser biało czerwony
- Szejk niekoniecznie arabski
- Trufle czekoladowe
- Pulpeciki pod beszamelem
- Żółty chłodnik
- Koktajl z owoców sezonowych
- Rogaliki drożdżowe
- Tęczowy sorbet
- Sałatka ryżowa z curry
- Różowy koktail truskawkowy
- Tarta z żurawinami
- Zupa krem z marchwi
- Makaron z serem i warzywami
- Zupa szczawiowa
- Sos koperkowy
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Bakłażany duszone
- Blinki z cukinii
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Kapusta z sosem sojowym
- Panierowana feta z wiosenną salsą