- Racuszki gryczane
- Sos prowansalski aioli
- Rulonik z szynki
- Domowe pesto uproszczone
- Batoniki orkiszowe
- Koktajl owocowy na lodach
- Pizza rozmaitości
- Placuszki cukiniowe
- Gołąbki z winogronowych liści
- Zupa śliwkowa
- Ziemniaki faszerowane
- Zupa krem z cukinii
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Domowy kisiel wiśniowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Halibut pod parmezanem
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Jajka mimoza
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Dip fasolowy
- Kurczak z marchewką
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Puree z bakłażana
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Kulki mięsne po szwedzku
- Lekka rybna
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Sorbet brzoskwiniowy
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Galaretki
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Kruche ciasto z truskawkami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Ciasto na ptysie
- Naleśniki z mięsem
- Paszteciki (bez jajek)
- Pieczone kartofle
- Lody twarożkowe
- Botwina
- Przecier owocowy
- Cytrynowy biszkopt
- Bułeczki serowe
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Kruchy placek ze śliwkami
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Szparagi w cieście
- Pieczeń cielęca
- Racuchy z kurczakiem
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Cukinia faszerowana serem
- Sałatka ryżowa
- Zupa selerowa
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Kostka z kaszki manny