- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Kostka z kaszki manny
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Pascha II
- Kruche spiralki
- Sos polski
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Nadziewany kabaczek
- Tarta z grzybami
- Budyniowa zupa malinowa
- Zupa szczawiowa
- Placki z jabłkami
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Zupa krem z dyni
- Koktajl owocowy na lodach
- Chleb alpejski z orzechami
- Pulpety z ryżem
- Terrine z białego sera
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Chłodnik owocowy
- Baranina duszona po turecku
- Trufle z herbatników
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Wigilijna zupa migdałowa
- Pieguski
- Młode warzywa z pieca
- Faszerowana cukinia
- Lane kluski (bez glutenu)
- Zupa cytrynowa
- Zapiekanka z pomidorami
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Papryka nadziewana twarogiem
- Bruschetta na kilka sposobów
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Przecier z manną
- Karp w szarym sosie
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Pasta - jajo i basta
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Surówka z żurawinami i selerem
- Zupa nic (bez glutenu)
- Schab z rodzynkami
- Pomidorki sauté
- Błyskawiczny chłodnik
- Banany z szynką
- Napoleonki
- Makaron z sosem szpinakowym
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Bułgarski chłodnik
- Pomidory nadziewane ryżem
- Różowy koktail truskawkowy
- Bowl bezalkoholowy
- Bezglutenowe ciasteczka
- Omlet grzybek z kozim serem