- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Daktylowe roladki
- Pomidorki sauté
- Włoska zupa jarzynowa
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Barszcz ukraiński
- Deser owocowy
- Kulki serowo-orzechowe
- Faszerowane kurze piersi
- Placuszki-kaczuszki
- Owocowy indyk
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Bakłażany duszone
- Zupa krem z marchwi
- Murzynek Jaś
- Dip fasolowy
- Kisiel malinowy
- Grecki gulasz z drobiu
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Omlet grzybek z kozim serem
- Makaron w sosie Mornay
- Naleśniki meksykańskie
- Rozmaitości na parze
- Deser z rabarbarem
- Koktajl malinowy
- Surówka z mieszanych warzyw
- Marchewka z brukselką
- Jabłka z aronią
- Surówka z dyni
- Wołowina z fasolką szparagową
- Mrożone bezy z malinami
- Placuszki z twarogu
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Smażona mozzarella
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Omlet po francusku
- Grzanki III
- Gołąbki po grecku
- Zawijaski z chleba tostowego
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Sola meuniere
- Kisiel z jabłkiem
- Dynia z piekarnika
- Jabłko z sałatką ryżową
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Makrobiotyczne gołąbki
- Ziemniaki faszerowane
- Sorbet arbuzowy
- Ciasto z jagodami kruche
- Kanapka z pastą jajeczną
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zimowy kurczak
- Lane kluski (bez jajek)
- Panga w pergaminie
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Knedelki z sandacza
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Omlet po polsku
- Tarta z żurawinami