- Kluski serowe z rodzynkami
- Szarlotka miękka
- Batoniki orkiszowe
- Sałatka z arbuza i fety
- Jabłka w cieście
- Ryba w sosie warzywnym
- Zupa pomidorowa
- Ryba cytrynowa
- Surówka z dyni
- Leczo ze śliwkami
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Letni sorbet
- Ryba z porami i marchewką
- Placek z owocami (bez mleka)
- Makaron rozmaitości
- Ciastka orzechowe
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Ryż z jajkami na parze
- Krem truskawkowy
- Pulpety rybne
- Chrupiące babeczki
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Kotleciki z soji
- Sos majonezowy
- Drób z porzeczkami
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Surówka z żurawinami i selerem
- Zupa z soczewicy
- Sorbet owocowy
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Biszkopt z surowymi owocami
- Zupa z dyni
- Kulki rybne po norwesku
- Zupa gulaszowa
- Polski sos wielkanocny
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Pierogi kresowe
- Jajka faszerowane
- Lody dla młodych
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Botwina
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pączki (bez glutenu)
- Szarlotka biszkoptowa
- Cukinia faszerowana serem
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Rozmaitości na parze
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Szpinak z baraniną
- Przecier z cukinii
- Bitki panierowane z wariacjami
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Baba wielkanocna z szafranem