- Makaron ze szparagami i łososiem
- Sos różowy
- Zupa z soczewicy do termosu
- Kisiel malinowy
- Pascha
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Tarta z żurawinami
- Bułki maślane
- Kisiel mleczno-owocowy
- Zupa migdałowa
- Tzatziki
- Pieczone jabłka
- Pulpety z koperkiem
- Sok jagodowy
- Cytrynowe masło
- Trufle czekoladowe
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Deser z rabarbarem
- Bułka orzechowa
- Placuszki z cukinii
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Deserowa zupa owocowa
- Leniwe bez białego sera
- Zupa-krem z marchwi
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sos pomidorowy klasyczny
- Sos wiśniowy do owoców
- Kulki mięsne po szwedzku
- Zupa krem z dyni
- Jagodzianki
- Pesto po polsku
- Suszone pomidory
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Pierogi z soczewicą
- Spatzle
- Rogaliki kokosowe
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Faszerowana cukinia
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Pasta z bakłażana
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Szparagi w cieście
- Chleb pita
- Szpinakowa zapiekanka
- Pasta z awokado
- Karp w szarym sosie
- Delikatny i puszysty sernik
- Spaghetti z sosem pesto
- Rogaliki
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Kartoflanka przecierana
- Kurczak w potrawce
- Wyraziste tofu
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Ryba w sosie warzywnym