- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pierogi z owocami
- Zupa-krem z marchwi
- Chłodnik pomidorowy
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Kurze zawiniątka
- Szarlotka
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Kruche ciasteczka
- Biszkopciki domowe
- Łazanki zapiekane z owocami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Chrupki Krzysia
- Placek z zielonego groszku
- Ryż z truskawkami
- Zupa migdałowa
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Bezy (bez mleka)
- Ziemniaki faszerowane
- Ostre ziemniaczki
- Mielonka z dodatkami
- Spaghetti Estery
- Powidła śliwkowe
- Chleb alpejski z orzechami
- Sorbet porzeczkowy
- Sok jabłkowy
- Jabłka w cieście
- Jabłka w cieście
- Zupa z pulpetami
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Masa czekoladowa
- Biszkopt z owocami
- Sałatka owocowa
- Zupa-krem z kukurydzy
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Babka drożdżowa III
- Deser jogurtowo-owocowy
- Zapiekanka z drobiu
- Domowy kisiel wiśniowy
- Ryba cytrynowa
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Zupa ogórkowa
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Jabłka z aronią
- Zupa owocowa
- Puchatkowe ciasteczka
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Ziemniaki po węgiersku
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Lane kluski
- Nadziewany kabaczek
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Białe leczo
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Galaretki
- Tarta cebulowa II
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem