- Klops z zielonego groszku i szynki
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Maślane bułeczki bez masła
- Smażone banany
- Strucla mini
- Rurki z kremem pistacjowym
- Szarlotka
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Leniwe bez białego sera
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Schab winny
- Dynia z piekarnika
- Deser z kaszy jaglanej
- Bananowa manna
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Torcik z galaretką
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pierogi z soczewicą
- Budyń (bez mleka)
- Koktajl wiśniowy
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Leczo ze śliwkami
- Ryba po żydowsku
- Powidła śliwkowe
- Kurczak z czereśniami
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Schab ze śliwkami
- Pizza (bez glutenu)
- Sałatka z rukoli
- Zapiekanka z pomidorami
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Koktajl malinowy
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Sola meuniere
- Kasza gryczana z serem
- Naleśniki chińskie
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Sos prowansalski aioli
- Paszteciki z tuńczykiem
- Sałatka z truskawek i melona
- Jabłko z sałatką ryżową
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Cudowna cukinia
- Złocisty nektar
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Caprese
- Sałatka z tofu
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Biszkopty bezglutenowe
- Jagodzianki
- Domowe pesto uproszczone
- Zupa-krem z kukurydzy