- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Złocisty nektar
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Sos pomidorowy klasyczny
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Krupnik
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Kompot z suszu
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Grzanki z mozzarellą
- Pasta - jajo i basta
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Chleb razowy z kminkiem
- Zupa pieczarkowa
- Krem z pogniecionych truskawek
- Zupa-krem z kukurydzy
- Sałatka dziadka Julka
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Indyk w galarecie
- Sos prowansalski aioli
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Ziemniaki faszerowane
- Tarta z brokułami lub z porami
- Koktajl z melona
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Cukinia z pomidorami
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Przecier owocowy
- Jajka z szynką w majonezie
- Zupa jabłkowa
- Placki ziemniaczane
- Placki z jabłkami
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Szaszłyki z łososia
- Racuszki
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Zupa selerowa
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Zupa migdałowa
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Ślimaki daktylowe
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Murzynek Jaś
- Bakłażany zapiekane
- Gołąbki po grecku
- Kapusta z sosem sojowym
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)