- Puree z bakłażana
- Tarta jabłkowa II
- Rurki z kremem pistacjowym
- Bułki maślane
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Deser brzoskwiniowy
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Faszerowana cukinia
- Ryba z cukinią
- Pyzy
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Chrupki Krzysia
- Sos pomidorowo-warzywny
- Zawijaski z chleba tostowego
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Leniwe bez białego sera
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Jajka panierowane
- Halibut pod parmezanem
- Drób z jabłkami
- Kompot ze śliwek
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Zdrowy bigos
- Pasta z bakłażanów
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Bułka orzechowa
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Ryba w sezamie
- Kapuśniak
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Mielona wołowina po chińsku
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Biszkopciki domowe
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Tzatziki
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Biszkopt z owocami
- Jogurt własnej roboty
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Pierwsze mięsko
- Chleb kukurydziany
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Grecka zapiekanka warzywna
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Arabski chleb pita
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Konfitury (i sok) z malin
- Nadziewany kabaczek
- Rogaliki kokosowe