- Sałatka ryżowa z curry
- Potrawka z patisonami
- Pierogi ruskie
- Zupa z dyni
- Spaghetti z papryką
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Kotleciki cielęce
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Zrazy z pieca
- Pierniczki
- Napoleonki
- Zupa cytrynowa
- Chleb alpejski z orzechami
- Zapiekanki z bagietki
- Chrupki Krzysia
- Murzynek
- Mrożone owoce
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Ciasto (bez mleka)
- Sernik tradycyjny
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Bułki maślane
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Sałatka makaronowa
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Jabłka z aronią
- Chłodnik pomidorowy
- Karp w szarym sosie
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Wigilijny kompot
- Ziemniaki po węgiersku
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Migdały w karmelu
- Tarta z jabłkami
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Pieguski
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Uszka
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Lody czekoladowe
- Zawijaski z chleba tostowego
- Legumina śliwkowa
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Włoski chleb ziołowy
- Lody czekoladowe
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Tort serowy wspaniały
- Kluski kładzione z jabłkami
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Rogaliki drożdżowe
- Czekoladowe chrupki
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Pierniczki całuski
- Kacze piersi z wiśniami