- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Kasza gryczana z serem
- Zupa ''jak miodek''
- Grecki gulasz z drobiu
- Tort makowy pyszny
- Spaghetti Estery
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Mus brzoskwiniowy
- Zupa z cukinii
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Jeż z awokado
- Sorbet porzeczkowy
- Chłodnik z pomidorów
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Naleśniki z serem
- Lody z jogurtu
- Ostre ziemniaczki
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Makrobiotyczne gołąbki
- Makrela w ziołowej potrawce
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Ciasto na ptysie
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Kruche ciasto z masą makową
- Resztki lata
- Kacze piersi z wiśniami
- Łosoś pieczony w soli
- Surówka z marchwi
- Sorbet arbuzowy
- Ryba cytrynowa
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Bakłażanowe kotlety
- Ziemniaki faszerowane
- Makaron w sosie Mornay
- Jogurt własnej roboty
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa-krem z marchwi
- Biszkopciki domowe
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Spaghetti z pulpetami
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Daktylowe kulki
- Słodka bułka marchewkowa
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Pierogi z owocami
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Ryba z porami i marchewką
- Budyń (bez mleka)
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Szejk niekoniecznie arabski
- Bakłażany duszone
- Kluski serowe z rodzynkami
- Owocowa legumina
- Masa czekoladowa
- Kolorowy ryż
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Zupa minestrone