- Mięso duszone po turecku
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Owoce ze słoika
- Ciasto z owocami
- Zrazy z kury
- Sos czekoladowy
- Naleśniki z mięsem
- Grzanki z mozzarellą
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Mielonka z dodatkami
- Drób z porzeczkami
- Przecier jabłkowy
- Spatzle
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Makaron z warzywami
- Gnocchi dyniowe
- Rozmaitości na parze
- Ryba po grecku
- Surówka z cykorii
- Klopsiki cielęce
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Kurczak z czereśniami
- Kasza gryczana z serem
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zupa migdałowa
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Jajka faszerowane
- Krem z cukinii
- Rizotto z tuńczykiem
- Kluski kładzione z jabłkami
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Sezamki
- Pascha
- Zupa krem z kalafiorów
- Konfitury (i sok) z malin
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Ryba po żydowsku
- Przecier owocowy
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Placek z owocami (bez mleka)
- Sałatka owocowa
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Owocowe zabawki
- Sałatka z arbuza i fety
- Rogaliki
- Bakłażany duszone
- Cytrynowe masło
- Zupa krem z cukinii
- Strucla mini
- Biszkopty bezglutenowe
- Cukinia z mięsem mielonym
- Chińskie jajka herbaciane
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Placki z cukinii
- Sałatka z malin i arbuza
- Śliwkowa legumina
- Chleb ziołowy