- Mus brzoskwiniowy
- Zupa z kabaczków
- Sos prowansalski aioli
- Kluski serowe
- Koktajl z melona
- Omlet grzybek z kozim serem
- Budyń karmelowy
- Sałatka owocowa
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Indyk w galarecie
- Szejk niekoniecznie arabski
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Zawijaski z chleba tostowego
- Cukinie z daleka
- Sezamki
- Przecier z cukinii
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Kruszonka z jabłkami
- Chleb alpejski z orzechami
- Tarta z jabłkami
- Pierniczki
- Ciasteczka czekoladowe
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Ryba po żydowsku
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Filet z indyka w soku owocowym
- Sorbet owocowy
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Wigilijna zupa migdałowa
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kapusta z sosem sojowym
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pesto po polsku
- Omlet arabski
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Placuszki drożdżowe
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Ogórki faszerowane
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Barszcz ukraiński
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Guacamole
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Puree ziemniaczane
- Francuski sos czosnkowy
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Makaron z serem
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Zupa owocowa