- Konfitura z czerwonej cebuli
- Koktajl wiśniowy
- Zupa krem z dyni
- Kosmiczne pojazdy
- Zupa migdałowa
- Łosoś znad zatoki
- Śliwkowa legumina
- Kluski kładzione z jabłkami
- Różności pod beszamelem
- Chleb (przepis podstawowy)
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Lody na patyczkach
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Tarta z brokułami lub z porami
- Surówka z dyni
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Cytrynowe masło
- Jabłka w cieście
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Sałatka owocowa
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Pierogi z soczewicą
- Panierowane paluszki rybne
- Babka drożdżowa III
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Biały chłodnik
- Galaretki
- Mazurek daktylowy
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kurczak w soku winogronowym
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Placuszki z twarogu
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Placuszki cukiniowe
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Torcik z galaretką
- Tortilla hiszpańska
- Racuszki najłatwiejsze
- Powidła śliwkowe
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Brzoskwinowe oczko
- Wyraziste tofu
- Placki ziemniaczane
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Szarlotka biszkoptowa
- Figowe rogaliki
- Jabłko duszone
- Makrobiotyczne gołąbki
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa krem z cukinii
- Karmelowe wafelki
- Pasta z bakłażana
- Zapiekanka z marchwi
- Szaszłyki z łososia
- Spaghetti z pulpetami
- Tęczowy sorbet