- Słone patyczki
- Nadziewany kabaczek
- Zraziki sezamkowe
- Pasta (dip) z bobu
- Zimny pomidor
- Szpinak zapiekany z serem
- Puchatkowe ciasteczka
- Sałatka z rukoli
- Krem z pomidorów
- Owoce z kruszonką
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Delikatny sernik
- Koktajl jabłkowy
- Tort (bez glutenu)
- Torcik z galaretką
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Błyskawiczny chłodnik
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Sałatka z tofu
- Puree ziemniaczane
- Baranina duszona po turecku
- Pomidorowa z bazylią
- Ciasto marchwiowe z figami
- Ryż z jajkami na parze
- Tarta (bez glutenu)
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Migdały w karmelu
- Zupa pomidorowa
- Przecier owocowy
- Panga w pergaminie
- Naleśniki z mięsem
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Faszerowana cukinia
- Kruche ciasteczka
- Kurczak z czereśniami
- Sezamowa marchew
- Chleb ziołowy
- Surówka z dyni
- Różowa zupa owocowa
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Omlet po polsku
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Chleb (przepis podstawowy)
- Kaczka z jabłkami
- Zupa krem z dyni
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Paszteciki (bez jajek)
- Sernik (bez glutenu)
- Ciasto bananowe
- Chrupiące kaczuszki
- Chleb Grahama
- Sorbet porzeczkowy
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Zupa krem z zielonego groszku
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Paszteciki z tuńczykiem
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)