- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kulki rybne po norwesku
- Baba wielkanocna z szafranem
- Murzynek
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Pączki z białego sera
- Szpinak z baraniną
- Różności pod beszamelem
- Krem jabłkowy
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Fritata - warzywa w jajku
- Puree ziemniaczane
- Kisiel owocowy
- Kotlety gryczane
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Sorbet owocowy
- Kruche wiatraczki
- Kruche spiralki
- Jeż z awokado
- Zapiekanki z bagietki
- Makaron w sosie Mornay
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Cukinia z wody
- Pianka bananowa
- Sos pomidorowy klasyczny
- Surówka z jabłek i dyni
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Kartofle duszone
- Zupa owocowa
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Bułki maślane
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Bakłażany duszone
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Budyń z żółtkiem
- Bitki panierowane z wariacjami
- Bułeczki z kapustą
- Wycinanki z sera
- Aromatyczny schab
- Jajka panierowane
- Lane kluski (bez glutenu)
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Chleb (bez glutenu)
- Sałatka z cykorii i owoców
- Sałatka z tofu
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Szybka ryba po grecku
- Paszteciki z tuńczykiem
- Placuszki serowe
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krem z pogniecionych truskawek
- Łagodne chili
- Kluski kładzione z jabłkami
- Zupa z soczewicy do termosu
- Pieczone pierożki z serem