- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Chłodnik owocowy
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Ryba po żydowsku
- Babeczki z serem
- Makaron z serem i warzywami
- Pulpety rybne
- Pasta z bakłażana
- Gjuwecz po słowiańsku
- Ciasto bezowe z kremem
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Uszka
- Terrine z białego sera
- Dynia z piekarnika
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Owoce w czekoladzie
- Ryba w sezamie
- Jabłko z sałatką ryżową
- Młode warzywa z pieca
- Racuchy z kurczakiem
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Chleb razowy z kminkiem
- Chrupiące babeczki
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Szpinakowe pesto
- Tarta wiśniowa
- Domowy budyń
- Sałata z pomidorów
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Napój z owoców jagodowych
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Bakłażany duszone
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Placek gruszkowy
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Sos winegret
- Owsiane chrupki
- Zupa francuska
- Kurczak z warzywami
- Kisiel z truskawkami
- Zapiekanka z pomidorami
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Risotto z łososiem
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Ziemniak w kropki
- Ciasto scrabble
- Ciasto czekoladowe
- Rurki z kremem pistacjowym
- Kompot z rumiankiem
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Tarta z jabłkami
- Karpatka
- Surówka z mieszanych warzyw
- Kurczak egzotyczny