Przepis na: Biszkopty bezglutenowe

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 2 jajka, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki ziemniaczanej, pół szklanki mąki kukurydzianej

Przepis:

Biszkopty bezglutenowe
Zmiksować cukier z jajami, potem dodawać po łyżce mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą dalej miksując. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wykładać ciasto łyżką na blachę, formując okrągłe placuszki, niezbyt wielkie. Między biszkoptami należy zostawić odstępy, inaczej ciasto się zleje po włożeniu do piekarnika. Piec kilka minut, wyjąć po lekkim zrumienieniu.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy