Zobacz inne przepisy
Przepis na: Przecier owocowy
Składniki( ):
- 1 kg zdrowych, soczystych owoców (malin lub innych, które się dadzą rozetrzeć
- mogą być też owoce mieszane), 1,5 kg cukru
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Thermomix - czy daje oszczędności finansowe
O, ja właśnie za to lubię termomiksa - zostanie trochę owoców z którymi nie wiadomo co zrobić, a zaraz zaczną się psuć - sru do TM i się robi trochę dżemu czy przecieru owocowego, nie trzeba stać i mieszać. No ale robienie zapraw hurtowo już trudniejsze.
-
Re: Przetwory: co zrobić?
u mnie by bezproblemowo i w duzych ilosciach zeszlo to: - wszelkie przeciery owocowe (bezcukrowe :P) - wszystko jagodowe, a najbardziej galaretka - salatka z zielonych pomidorow z cebula w occie - passata pomidorowa - papryka w oleju - ogorki kiszone
-
Re: Wielkanoc -Zamiast życzeń Szarada
bojarskiej i carskiej. Czasami do potrawy, prócz bakalii i orzechów, dodaje się też czekoladę, marmoladę, przeciery owocowe i owoce kandyzowane. Paschę aromatyzuje się zwykle wanilią, ale także kardamonem czy badianem. Co ciekawe, w Polsce pascha nadal nie jest zbyt popularna, zwłaszcza w zachodniej części
-
Re: Dziecko nie chce jeść ?
przeciery owocowe nie wspominając, i długo wolał pić z butli nawet gęstą potrawę (smok z dużą dziurą), niż być karmiony łyżką. dla mnie najważniejsze było, żeby jedzenie nie kojarzyło się ze stresem. problemy bywały u teściówki, która karmienie dzieci traktowała zadaniowo i chciała się wykazać. ja
-
Re: Krzyżówka z hasłem:
Lekki przecier owocowy na deser
-
Re: ?Krzyżówka z hasłem?
?Gęsty przecier owocowy
-
Re: ?Szarady i krzyżówki na Świętego Jana?
?Gęsty przecier owocowy
-
Re: Szarady i krzyżówki na Wielkanoc
Suflet ? rodzaj lekkiego, podawanego na gorąco wypieku, przyrządzanego na bazie utartych z cukrem lub masłem żółtek jaj oraz piany ubitej z białek. Dodatkowe składniki masy na suflet to np. bułka tarta, orzechy, migdały, przeciery owocowe albo warzywne. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1