Zobacz inne przepisy
Przepis na: Przecier owocowy
Składniki( ):
- 1 kg zdrowych, soczystych owoców (malin lub innych, które się dadzą rozetrzeć
- mogą być też owoce mieszane), 1,5 kg cukru
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
Sorbet lub sorbetto (jak to się nazywa we Włoszech) to mrożona mikstura zwykle przygotowywana z przecierów owocowych lub soku, cukru i wody. Jest popularny jako deser, ale służy również do oczyszczenia palety pomiędzy wielodaniowymi posiłkami. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
Sorbetu nie należy mylić z sorbetem (mimo że słowa są nieco podobne). Sorbet składa się z mrożonego soku owocowego, bez przecieru owocowego lub bez, wraz z jakimś środkiem słodzącym, ale do produkcji sorbetu nie używa się mleka, śmietany ani innego nabiału. -- https
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
Sorbet można przygotować z soku owocowego, przecieru owocowego lub obu. Ilość nabiału w sorbecie jest niska w porównaniu z innymi mrożonymi deserami. Podczas gdy lody będą zawierać co najmniej 10 procent tłuszczu maślanego (często aż do 20 procent), a lody od 4 do 8 procent tłuszczu maślanego
-
Re: Kuchenne rewolucje
Suflety deserowe są zazwyczaj podawane na ciepło, na zimno lub mrożone i przygotowywane są z przecierów owocowych, czekolady, cytryny lub alkoholu.
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
W przypadku innych smaków zamiast soku można użyć przecieru owocowego. Na przykład, aby przygotować sorbet malinowy, zmiksuj mrożone maliny i przecedź puree przez sito lub gazę, aby usunąć pestki. Następnie połącz puree, mleko, cukier i sok z cytryny i rozrób w maszynie do lodów. Można użyć mleka
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
Sorbet to mrożony deser przyrządzany bez nabiału, jedynie z cukrem, przecierem owocowym lub innym aromatem, czasem z wodą, winem lub likierem. Sorbety mają delikatną, miękką konsystencję dzięki ciągłemu ubijaniu podczas procesu zamrażania.
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
Sorbetu nie należy mylić z sorbetem (mimo że słowa są nieco podobne). Sorbet składa się z mrożonego soku owocowego, bez przecieru owocowego lub bez, wraz z jakimś środkiem słodzącym, ale do produkcji sorbetu nie używa się mleka, śmietany ani innego nabiału.
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
Zachowaj te mrożone truskawki na następne truskawkowe daiquiri i, jeśli to możliwe, wybieraj świeże jagody na Christmas Jones. Nie jest to przeciętny koktajl zmiksowany, ponieważ do blendera nie dodaje się lodu. Zamiast tego jest to bardziej wzbogacony przecier owocowy lub mieszany sok, co