Przepis na: Mięso duszone po turecku

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • ok. pół kg baraniny bez kości lub filetu z drobiu, 2 cebule, 2 cukinie wielkości ogórka (żeby ładniej wyglądało - w dwu kolorach), sok z cytryny, 2-3 łyżki posiekanej świeżej mięty lub łyżka suszonej, cynamon (niekoniecznie), sól i pieprz, olej do smażenia

Przepis:

Mięso duszone po turecku
Cebulę pokrój w plasterki, zeszklij na oleju w rondlu lub na dużej patelni. Mięso oczyść, pokrój na kawałeczki, dołóż do rondla, dolej nieco wody, posól. Cukinie pokrój w grubą kostkę i dodaj do mięsa, gdy zmięknie. Dodaj dwie łyżki soku z cytryny, miętę i ew. cynamon. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj.