Zobacz inne przepisy
Przepis na: Cukinia z wody
Składniki( ):
- ćwierć niewielkiej cukinii, pół łyżeczki ziół prowansalskich, pół łyżeczki masła
Przepis:

Umyj cukinię, ale nie obieraj jej ze skórki. Pokrój ją w plasterki grubości ok. 1 cm. Ułóż je na sicie do gotowania na parze i każdy posyp szczyptą ziół. Gotuj, dopóki nie zmiękną. Wyłóż na talerz i na każdym plasterku połóż drobinkę masła.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Cukinia z wody
gdy to przeczytałam pomyslalam ze to ochyda. Czytajac z uwaga mysle ze to zrobie jak nadazy sie
-
żaglówki z cukini
. Kiełbaski (np. śląska) obieramy ze skórki, przekrawamy na 2 części wzdłuż. Wyjmujemy delikatnie cukinię z wody w rynienkę powstałą po pestkach wkładamy połówki kiełbaski (trzeba tak dobrać cukinię do kiełbaski żeby pasowało). Pod kiełbaskę można kapnąć odrobinę sosu sojowego i czosnku. Posypujemy
-
Re: Zapiekanki
. Cukinię (nie obierać ze skórki!!!!) przekrawamy wzdłuż na 2 części, łyżeczką wydobywamy pestki i gąbczasty środek, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 5 minut. Kiełbaski (np. śląska) obieramy ze skórki, przekrawamy na 2 części wzdłuż. Wyjmujemy delikatnie cukinię z wody w rynienkę powstałą po