Przepis na: Zapiekanka z gotowanych ziemniaków

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • jajka na twardo w plasterkach, wędlina posiekana lub podsmażone mielone (drobno posiekane) mięso, cebula (surowa lub zeszklona) w talarkach lub posiekana, pomidory w plastrach, strąki papryki w kawałkach, gotowane warzywa (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza), tarty parmezan lub inny żółty ser

Przepis:

Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
Potrawę można zalać beszamelem, jajkami wymieszanymi ze śmietaną lub mlekiem (oba sosy doprawione solą, pieprzem i ew. innymi przyprawami lub suszonymi czy świeżymi ziołami), bulionem, posypać tartym parmezanem lub innym żółtym serem i tartą bułką, po czym zapiec (ok. 30 minut). Podobne zapiekanki można przyrządzać z surowych ziemniaków, tylko trzeba je wtedy trzymać w piekarniku mniej więcej dwa razy dłużej.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
Dodaj swoją recenzję
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Potrawy , które możesz zasmakować

  • wiek od: 1 roku
  • rodzaj potrawy: danie główne