Przepis na: Ziemniaki pieczone

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 2 zdrowe średniej wielkości ziemniaki na osobę, mięta lub majeranek (najlepiej świeże), masło, sól, sos (niekoniecznie): 20 dag naturalnego jogurtu lub homogenizowanego twarożku, łyżka posiekanego drobno koperku lub innej zieleniny, ząbek czosnku, sól i pieprz, folia aluminiowa

Przepis:

Ziemniaki pieczone
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Ziemniaki dokładnie umyj i osusz. Folię potnij na odpowiednie kwadraty. Ułóż na nich ziemniaki, posyp je solą i miętą (majerankiem), dołóż wiórek masła i szczelnie owiń. Piecz przez godzinę. Możesz też wszystkie ziemniaki ułożyć na jednym, większym kawałku folii lub pergaminu, dodać masło, zioła, sól i po zwinięciu folii umieścić w piekarniku. Upieczone ziemniaki uświetnić można dodatkiem sosu. Wymieszaj jego składniki. Odwiń ziemniaki z folii (całkiem lub tylko do połowy), ponacinaj z góry, ułóż na półmisku i ewentualnie polej sosem.

Ziemniaki pieczone - Zdjęcia

Ziemniaki pieczone - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu