Zobacz inne przepisy
Przepis na: Cynamonowo-migda³owe ciasteczka (bez m±ki)
Sk³adniki( ):
- 2 bia³ka, szklanka cukru pudru, 2 szklanki (ok. 20 dag) mielonych, nieobieranych migda³ów, ³y¿eczka cynamonu, pó³ ³y¿eczki skórki startej ze sparzonej cytryny, szczypta soli, olej do nat³uszczenia blachy lub specjalny pergamin do jej wy³o¿enia
Przepis:
Nagrzej piekarnik do 150 st. C. Przygotuj blachê. Bia³ka ubij na sztywn± pianê. Dodawaj stopniowo, ca³y czas ubijaj±c, cukier, a nastêpnie cynamon, skórkê i sól. Od³ó¿ 1/3 piany do osobnego naczynia. Resztê piany wymieszaj z migda³ami. Masê nak³adaj ³y¿eczk± na blachê i nieco rozp³aszczaj. Aby ciasto nie przylepia³o siê do ³y¿eczki, oprósz j± cukrem pudrem. Ciasteczka posmaruj od³o¿on± pian±. Piecz oko³o 20 minut. Ciasteczka mo¿na je¶æ wkrótce po wyjêciu z zamra¿arki.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Cynamonowo-migda³owe ciasteczka (bez m±ki)
z zamra¿arki??