Przepis na: Surówka z żurawiną

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 3 szklanki cienko poszatkowanej kapusty (pekińskiej lub zwykłej) albo grubo pociętej cykorii, pół szklanki żurawin lub czerwonych porzeczek (mogą być mrożone), 1-2 jabłka, nieduża cebula lub 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku (niekoniecznie), szklanka drobno pokrojonego ananasa lub obranej miękkiej gruszki (niekoniecznie), 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki (niekoniecznie), 4-5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany, 1-2 łyżki majonezu, miód lub cukier, pieprz (niekoniecznie), sól

Przepis:

Surówka z żurawiną
Obrane jabłka po odrzuceniu gniazd nasiennych pokrój na kawałeczki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą. Dopraw do smaku według gustu. Uwaga, jeśli używasz wielkich importowanych żurawin, podziel je na mniejsze części.

Zobacz inne przepisy