Przepis na: Paluszki z kurczaka z sosami

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( ):

  • 4 du¿e piersi kurczaka, 1 kostka mas³a, sól, pieprz do smaku, 1 torba grubo pokruszonych p³atków kukurydzianych

    Sos miodowo-musztardowy:, 1 szklanka majonezu, 1/3 szklanki musztardy Dijon, 2 ³y¿ki miodu, 1/2 ³y¿eczki soli

    Domowy keczup:, 2 puszki pomidorów (obranych i pokrojonych w kostkê), 1 cebula, 2 ³y¿ki oliwy, 1 ³y¿ka przecieru pomidorowego, 2/3 szklanki br±zowego cukru, 5 ³y¿ek octu winnego, 1 ³y¿eczka soli

Przepis:

Paluszki z kurczaka z sosami
Piersi rozbij t³uczkiem na grubo¶æ oko³o 1 cm i pokrój w paski szeroko¶ci 1,5 cm. Posól, popieprz i posmaruj z obu stron mas³em. Obtocz w p³atkach kukurydzianych, lekko dociskaj±c, ¿eby przywar³y do miêsa. U³ó¿ na wysmarowanej t³uszczem blaszce. W³ó¿ do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i piecz oko³o 15 minut.
Sosem miodowo-musztardowy: wymieszaj w miseczce wszystkie sk³adniki. Sos wstaw na co najmniej godzinê do lodówki
Domowy keczup: Cebulê posiekaj i zeszklij na oliwie (oko³o 8 minut). Pomidory zmiksuj na g³adk± masê. Dodaj je do cebuli wraz z reszt± sk³adników. Gotuj ok. godziny, a¿ keczup zgêstnieje. Zmiksuj jeszcze raz, a przed podaniem wstaw na godzinê do lodówki.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy