Przepis na: Bowl bezalkoholowy

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • po 25 dag brzoskwiń i truskawek, 100 ml syropu wiśniowego lub malinowego, 1 litr soku jabłkowego, 1 litr niegazowanej wody mineralnej, cukier do smaku, 1 cytryna

Przepis:

Bowl bezalkoholowy
Owoce oczyść, umyj i pokrój, przełóż do miski, posyp cukrem, polej syropem i połową soku jabłkowego. Cytrynę sparz wrzącą wodą, osusz i przekrój na pół. Z jednej połówki wyciśnij sok i skrop nim owoce, drugą połówkę pokrój w cienkie plasterki i ułóż na owocach. Przykryj i odstaw na 30 minut. Resztę soku oraz wodę wstaw do lodówki i bardzo dobrze schłodź. Owoce przełóż do pękatej szklanej wazy, polej wodą i sokiem, delikatnie wymieszaj. Możesz wrzucić do bowla kilka kostek lodu.