Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kurczak w migdałach
Składniki( ):
- 1.5 kg skrzydełek i udek kurczaka, 1/4 szklanki roztopionego masła, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu, 1/4 szklanki syropu klonowego lub płynnego miodu, 1/4 szklanki posiekanych migdałów, 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny, 2 łyżeczki soku z cytryny
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Kurczak w migdałach
efekt świetny, choć trzeba uważać z miodem;) a najlepszy jest ryż parboiled ;]
-
Piersi z kurczaka w migdałach
Mmmmm... dobre
-
Piersi z kurczaka w migdałach
tylko co zrobic, zeby platki migdalow sie nie przypalily?
-
filety z kurczaka w migdałach
to jest moja ulubiona forma dla filetów:-) filety z kurczaka marynuje w cytrynie-posypuje solą i pieprzem, obficie skrapiam cytryna i wstawiam do lodówki na min. godzine- nic sie nie stanie jesli zrobicie to przed samymy panierowaniem! filety obtaczam w mące, a nastepnie w jajku wymieszanym
-
Piersi z kurczaka w migdałach
Naprawdę pyszne. Wczoraj zrobiłam i wszystkim baardzo smakowało.
-
Piersi z kurczaka w migdałach
smacze,tanie i szybkie w robieniu ,do tego jakas suroweczka frytki i pychotka
-
Re: Piersi z kurczaka w migdałach
Też robiłam ,nie są pracochłonne a bardzo dobre nawet dla gości
-
pierś z kurczaka w migdałach z sosem owocowym
Pierś z kurczaka (lub z indyka) smażymy w panierce z jajka i pokruszonych płatkach migdałów. Sos: 3/4 szklanki soku pomarańczowego (najlepiej taki naturalny) gotujemy na wolnym ogniu przez 15 min, po tym czasie dodajemy do gotującego sie soku uprzednio przekrojone na pół i pozbawione pestek