Przepis na: Chłodnik owocowy

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • pół szklanki brzoskwiń, pół szklanki jabłek, szklanka wody, ćwierć łyżeczki cynamonu, pół szklanki kulek wydrążonych z miękkiego żółtego melona, odrobina jogurtu naturalnego

Przepis:

Chłodnik owocowy
Owoce umyj, obierz, drobno pokrój. Odmierzoną ilość wsyp do garnka i zalej wodą. Następnie dodaj cynamon i gotuj 15 minut na małym ogniu. Zestaw zupę z ognia, a gdy przestygnie, zmiksuj. Rozlej do dwóch miseczek. Na wierzch owocowego chłodnika włóż po pół łyżki jogurtu i wsyp trochę melonowych kulek.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Nieugotowane zupy

    Chłodnik, owocowa, czernina.

  • Słodkie chłodniki owocowe!

    najlepszy jagodowy! bezkonkurencyjnie makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/07/17/chlodnik-jagodowy-z-literkami/

  • Słodkie chłodniki owocowe!

    Aaaa chłodnik!!! Najlepszy to ten z wódki! ;P

  • Chłodnik owocowy

    Super.Mam 30 lat i to ja się tym zajadam a nie moje dziecko które ma 2 latka.

  • Chłodnik owocowy

    To już ostatni wątek w tej serii, obiecuję :) Kolejny banał - jogusrt zmiksowany z truskawkami i lodem. Do tego losowo wybrane owoce. Ale zjedzone w odpowiedniej ilości dobrze chłodzi i zastępuje obiad. Mniam. -- "Horror, pornografia i zoofilia" (©Brunosch)

    Jednak Vega

    Sprawdzilem - zdecydowanie najlepsza jest Vega. Ceny atrakcyjne w stosunku do innych lokali na Rynku. I jest czynna w niedzielę rano. Poza tym niezłe zupy (chłodnik, owocowa). Dzięki za podpowiedź.

  • Re: Co gotujemy w lipcu

    ryżem, bardzo orzeźwiająca. No i okazało się, po lekturze kilku blogów, że zaczynam każdy dzień od chłodnika owocowego :-) - dla mnie to po prostu sporo owoców zmiksowanych z mlekiem albo kefirem (bez cukru) ale zdaje się, że ostatnio ta prosta mieszanka urosla do rangi chłodnika, mnie w każdym razie

  • Re: A może wątek kulinarny VI

    CHŁODNIK OWOCOWY ZMARAŻANY Pięknych dojrzałych, winkowatych jabłek 15 obrać z łupiny, pokrajać na czworo, włożyć w rondel, nalać kwartą wody (staropolska kwarta to ok. 1,125 litra), rozgotować, przetrzeć przez gęste sito; dodać do tego pół kwarty białego wina, trochę skórki cytrynowej tartej na

Zobacz inne przepisy