Przepis na: Kruche ciasto z bita śmietaną
Zgłoś błąd
Składniki(
):
- upieczony spód z kruchego ciasta, 2-3 szklanki miękkich owoców (większe trzeba rozdrobnić), 1-2 szklanki śmietanki kremówki, cukier puder (ilość zależy od rodzaju owoców), zapach waniliowy (cukier lub łyżeczka esencji)
Przepis:
Ubij kremówkę, dodając na końcu zapach i cukier puder w ilości zależnej od upodobań i rodzaju owoców. Jeżeli śmietana nie chce stanąć, możesz dodać trochę specjalnego zagęstnika lub kilka łyżek twarożku homogenizowanego i dalej ubijać. Bitą śmietanę przełóż na ciasto i pokryj owocami. Jeśli masz ich dużo, możesz ułożyć na cieście trzy warstwy: owoce, na których rozprowadzisz śmietanę, a na niej znowu owocową dekorację.