Przepis na: Ciasto do pizzy: kruche

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 2 szklanki mąki, 3/4 kostki masła, 5 łyżek wody l szczypta, soli, olej do natłuszczenia formy lub blachy

Przepis:

Ciasto do pizzy: kruche
Masło posiekaj z mąką i solą, tak by powstało coś w rodzaju kruszonki. Wlej wodę, szybko zagnieć ciasto i włóż do lodówki na minimum 20 minut. Wyjmij ciasto z lodówki. Przygotuj formę lub blachę. Rozwałkowanym lub rozpłaszczonym dłońmi ciastem wyłóż dno formy, nie zapominając o ranciku. Jeśli wierzchnia warstwa ma być gruba i wilgotna, podpiecz je przez 10 minut w piekarniku. Pizzę na kruchym spodzie piecze się w temperaturze 180°C.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Ciasto do pizzy: kruche

    Konsystencję ma rewelacyjną - świetnie się zagniata, świetnie rozwałkowuje, nawet bardzo cienko. Ale w smaku - obrzydliwe. Zdecydowanie za tłuste, smakuje jakby było surowe, choć w piecu siedziało dość długo. Zdecydowanie odradzam!!!

  • Ciasto do pizzy: kruche

    Dziekuje za przepis na ciasto, tego brakowalo przy przepisach na farsz.

  • Re: Ciasto do pizzy: kruche

    jakie ciasto wyszło cieniutkie cz uroslo