Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ciasto do pizzy: kruche
Składniki( ):
- 2 szklanki mąki, 3/4 kostki masła, 5 łyżek wody l szczypta, soli, olej do natłuszczenia formy lub blachy
Przepis:

Masło posiekaj z mąką i solą, tak by powstało coś w rodzaju kruszonki. Wlej wodę, szybko zagnieć ciasto i włóż do lodówki na minimum 20 minut. Wyjmij ciasto z lodówki. Przygotuj formę lub blachę. Rozwałkowanym lub rozpłaszczonym dłońmi ciastem wyłóż dno formy, nie zapominając o ranciku. Jeśli wierzchnia warstwa ma być gruba i wilgotna, podpiecz je przez 10 minut w piekarniku. Pizzę na kruchym spodzie piecze się w temperaturze 180°C.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Ciasto do pizzy: kruche
Konsystencję ma rewelacyjną - świetnie się zagniata, świetnie rozwałkowuje, nawet bardzo cienko. Ale w smaku - obrzydliwe. Zdecydowanie za tłuste, smakuje jakby było surowe, choć w piecu siedziało dość długo. Zdecydowanie odradzam!!!
-
Ciasto do pizzy: kruche
Dziekuje za przepis na ciasto, tego brakowalo przy przepisach na farsz.
-
Re: Ciasto do pizzy: kruche
jakie ciasto wyszło cieniutkie cz uroslo