Zobacz inne przepisy
Przepis na: Faszerowana cukinia
Składniki( ):
- średnia cukinia, łyżeczka oliwy do duszenia jarzyn i druga do wysmarowania naczynia, pół małej czerwonej cebuli, średnia marchewka, szczypta sproszkowanej łagodnej czerwonej papryki, 1/4 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego, szczypta kurkumy, łyżka wiórków kokosowych
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: A dzisiaj co macie na obiad?
Wczoraj i dzisiaj grill: pstrąg, pieczarki faszerowane, cukinia i sałatka
-
Re: chyba coś umarło w kuchni....
Sprawdź piekarnik. Kiedyś zostawiłam faszerowaną cukinię na weekend i od tego czasu nie jem cukinii ?
-
Re: Co dobrego dzisiaj ugotowałyście? Cukinia...
Cukinia panierowana w parmezanie, krem z cukini, cukinia faszerowana, cukinia faszerowana z nutą cynamonu, mielone z mięsem i cukinią
-
Re: Sposób na cukinię
Ja robię faszerowaną mięsem mielonym. Mięso mielone smażę z cebulką,przecierem i miąższem z cukini (bez pestek) i faszeruję cukinię. Posypuję żółtym serem i zapiekam. Aha przed nałożeniem farszu cukinię posolić i popieprzyć.
-
Re: Obiady z piekarnika
Faszerowane cukinie. Podsmażyć mięsko mielone z papryką, pieczarkami, pomidorami. Dodać mozzarellę i miąższ cukini. Doprawić solą, pieprzem, ziołami, ewentualnie pół łyżeczki cukru, czosnek i ociupinkę koncentratu. Napakować połówki cukini, polać beszamelem i ewentualnie posypać żółtym serem
-
Re: Co robicie do jedzenia w takie upały?
> 1. Racuchy z jabłkami > 2. Ratatouille > 3. Placki kartoflane z czymś na słodko > 6. Leniwe pierogi > 7. Nalesniki na rózne sposoby > 9.Ryż z jabłkami/truskawkami > 10. Faszerowana cukinia/kabaczek/bakłażan > 11. Sałatka z łososia i dodatlkami ( avocado
-
Faszerowana cukinia - pomysły
Kobiety kochane moje forumowe! :) Czym faszerujecie cukinie czy papryki? Mam straszną ochotę zutylizować zalegające cukinie, ale nie mam ochoty na farsz z mięsa mielonego. Najlepiej pozbyłabym się również wszelkich węglowodanów, ale jakoś nie mam pomysłu co tam bym mogła włożyć. Jak wy
-
Re: A może wątek kulinarny XII
FASZEROWANA CUKINIA 4 nieduże okrągłe cukinie 300 g piersi z indyka 200 g pieczarek 100 g żółtego sera jajko cebula 2 pomidory 4 łyżki oliwy gałka muszkatołowa mielony imbir rukola sól, pieprz świeża bazylia 1. Jajko gotujemy na twardo. Białko drobno siekamy, a żółtko przecieramy przez sitko