Przepis na: Deser brzoskwiniowy

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 3 dojrzałe brzoskwinie, 3 herbatniki, po szczypcie imbiru i cynamonu, żółtko, 3 łyżeczki cukru, łyżka serka mascarpone, masło

Przepis:

Deser brzoskwiniowy
Brzoskwinie przekrój , wyjmij pestki. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj mascarpone, pokruszone herbatniki, cynamon i imbir, połącz. Masę nałóż we wgłębienia po pestce.
Brzoskwinie ułóż w naczyniu żaroodpornym cienko wysmarowanym masłem. Zapiekaj w piekarniku, aż się lekko zrumienią.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XVIII

    DESER BRZOSKWINIOWY 2 brzoskwinie , dojrzałe, ale nadal jędrne 2 do 3 łyżek niesolonego masła lub masła wegańskiego 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki ciemnego rumu Przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój każdą dojrzałą brzoskwinię na około 4?5 plasterków. Na ciężkiej, głębokiej patelni z długim

  • Re: Wielanoc - Nie tylko jajka w roli głównej-prz

    DESER BRZOSKWINIOWY 2 brzoskwinie , dojrzałe, ale nadal jędrne 2 do 3 łyżek niesolonego masła lub masła wegańskiego 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki ciemnego rumu Przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój każdą dojrzałą brzoskwinię na około 4?5 plasterków. Na ciężkiej, głębokiej patelni z długim

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    DESER BRZOSKWINIOWY z tej porcji wychodzi 6-8 pucharków kawałek babki, biszkoptu lub 6-8 ciastek biszkoptowych 400 g brzoskwiń w syropiesyrop 120 ml 200 ml kremówki 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 20 g żelatyny 200 g twarogu Do małej

  • Re: Wielkanocne zwyczaje

    DESER BRZOSKWINIOWY z tej porcji wychodzi 6-8 pucharków kawałek babki, biszkoptu lub 6-8 ciastek biszkoptowych 400 g brzoskwiń w syropiesyrop 120 ml 200 ml kremówki 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 20 g żelatyny 200 g twarogu Do małej

  • Re: Dowcipy z zajączkiem w tle

    DESER BRZOSKWINIOWY z tej porcji wychodzi 6-8 pucharków kawałek babki, biszkoptu lub 6-8 ciastek biszkoptowych 400 g brzoskwiń w syropiesyrop 120 ml 200 ml kremówki 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 20 g żelatyny 200 g twarogu Do małej

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV

    DESER BRZOSKWINIOWY z tej porcji wychodzi 6-8 pucharków kawałek babki, biszkoptu lub 6-8 ciastek biszkoptowych 400 g brzoskwiń w syropiesyrop 120 ml 200 ml kremówki 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 20 g żelatyny 200 g twarogu Do małej

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    DESER BRZOSKWINIOWY z tej porcji wychodzi 6-8 pucharków kawałek babki, biszkoptu lub 6-8 ciastek biszkoptowych 400 g brzoskwiń w syropiesyrop 120 ml 200 ml kremówki 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 20 g żelatyny 200 g twarogu Do małej

  • Deser brzoskwiniowy

    skusila mnie ta info ze z moim wpisem moge byc pierwszy, licze na to dlatego sie wpisuje.....

Zobacz inne przepisy