Zobacz inne przepisy
Przepis na: Deser brzoskwiniowy
Sk³adniki( ):
- 3 dojrza³e brzoskwinie, 3 herbatniki, po szczypcie imbiru i cynamonu, ¿ó³tko, 3 ³y¿eczki cukru, ³y¿ka serka mascarpone, mas³o
Przepis:

Brzoskwinie u³ó¿ w naczyniu ¿aroodpornym cienko wysmarowanym mas³em. Zapiekaj w piekarniku, a¿ siê lekko zrumieni±.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Deser brzoskwiniowy
skusila mnie ta info ze z moim wpisem moge byc pierwszy, licze na to dlatego sie wpisuje.....
-
Re: Oszu¶ci z HIPPa
to nie nazywa siê 'brzoskwinie' tylko 'deser brzoskwiniowy'? to nei rozumiem w±tku ;) -- http://www.idiosyncratic.blox.pl osobliwy pamiêtniczek
-
Re: noworoczny rosó³…
halina501 napisa³a: > ...Dobrze jest jednak zacz±æ od czego¶ sprawdzonego,pewnego. Ot,choæby od noworocznego roso³u:) mo¿e masz racjê:) zamiast moich, tradycyjnych, noworocznych je¿yków czekoladowych eksperymentalnie zrobi³am deser brzoskwiniowy, podobno ca³kiem dobry:) ale
-
Re: Deser
A ja polece deser brzoskwiniowy. Jest pyycha! Dzisiaj zrobi³em po raz pierwszy i ¿ona by³a wniebowziêta. :) przepis: Sk³adniki: 1 budyñ waniliowy 1/2 litra mleka 200 ml ¶mietany 30 % 1 ³y¿ka cukru waniliowego 1 ³y¿ka cukru pudru 1 puszka brzoskwiñ z puszki lub taka sama ilo¶æ ¶wie¿ych obranych
-
Re: Oszu¶ci z HIPPa
a ja siê z Tob± zgadzam po ca³o¶ci. Tak jak nazwa 'mas³o' zarezerwowana jest dla mas³a, nie mieszanek mas³a z margaryn±, 'woda' dla czystej wody, bez aromatów i cukru - tak 'brzoskwinia' powinna byæ zarezerwowana jedynie dla brzoskwiñ. Ale ju¿ mieszanki mog± nazywaæ siê np 'deser brzoskwiniowy' czy
-
Re: desery w pucharkach
i tu-o ile link wejdzie:) extra.smaczny.pl/ksiazka,Halina,przepis,halina_deser_brzoskwiniowy_w_pucharkach -- la donna e mobile
-
WITT
wydawa³o mi sie ze to polska firma i kupi³am kilka s³oików, poda³am mojej 7 mscnej córce ju¿ deser z malinami ( nie mog³am nigdy znale¼æ z ¿adnej formy a WITT robi) oraz deser brzoskwiniowy moim zdaniem by³y one (przynajmniej te które juz zjad³y¶my :-) mniej chemiczne ni¿ inne typu bobovita
-
Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny?
Deser brzoskwiniowy 50 dag brzoskwiñ, 15 dag zmielonego twarogu, 2 ³y¿ki zmielonego maku, 200 ml ¶mietany kremówki, 1 torebka galaretki brzoskwiniowej, 1 kieliszek likieru amaretto, 1 ³y¿ka cukru pudru, 1 torebka zagêstnika do ¶mietany Jedn± brzoskwiniê od³ó¿ do dekoracji. Pozosta³e owoce