Zobacz inne przepisy
Przepis na: Deser brzoskwiniowy
Składniki( ):
- 3 dojrzałe brzoskwinie, 3 herbatniki, po szczypcie imbiru i cynamonu, żółtko, 3 łyżeczki cukru, łyżka serka mascarpone, masło
Przepis:

Brzoskwinie ułóż w naczyniu żaroodpornym cienko wysmarowanym masłem. Zapiekaj w piekarniku, aż się lekko zrumienią.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Deser brzoskwiniowy
skusila mnie ta info ze z moim wpisem moge byc pierwszy, licze na to dlatego sie wpisuje.....
-
Re: Oszuści z HIPPa
to nie nazywa się 'brzoskwinie' tylko 'deser brzoskwiniowy'? to nei rozumiem wątku ;) -- http://www.idiosyncratic.blox.pl osobliwy pamiętniczek
-
Re: noworoczny rosół…
halina501 napisała: > ...Dobrze jest jednak zacząć od czegoś sprawdzonego,pewnego. Ot,choćby od noworocznego rosołu:) może masz rację:) zamiast moich, tradycyjnych, noworocznych jeżyków czekoladowych eksperymentalnie zrobiłam deser brzoskwiniowy, podobno całkiem dobry:) ale
-
Re: Deser
A ja polece deser brzoskwiniowy. Jest pyycha! Dzisiaj zrobiłem po raz pierwszy i żona była wniebowzięta. :) przepis: Składniki: 1 budyń waniliowy 1/2 litra mleka 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 puszka brzoskwiń z puszki lub taka sama ilość świeżych obranych
-
Re: Oszuści z HIPPa
a ja się z Tobą zgadzam po całości. Tak jak nazwa 'masło' zarezerwowana jest dla masła, nie mieszanek masła z margaryną, 'woda' dla czystej wody, bez aromatów i cukru - tak 'brzoskwinia' powinna być zarezerwowana jedynie dla brzoskwiń. Ale już mieszanki mogą nazywać się np 'deser brzoskwiniowy' czy
-
Re: desery w pucharkach
i tu-o ile link wejdzie:) extra.smaczny.pl/ksiazka,Halina,przepis,halina_deser_brzoskwiniowy_w_pucharkach -- la donna e mobile
-
WITT
wydawało mi sie ze to polska firma i kupiłam kilka słoików, podałam mojej 7 mscnej córce już deser z malinami ( nie mogłam nigdy znaleźć z żadnej formy a WITT robi) oraz deser brzoskwiniowy moim zdaniem były one (przynajmniej te które juz zjadłyśmy :-) mniej chemiczne niż inne typu bobovita
-
Re: A może by tak wątek kulinarny?
Deser brzoskwiniowy 50 dag brzoskwiń, 15 dag zmielonego twarogu, 2 łyżki zmielonego maku, 200 ml śmietany kremówki, 1 torebka galaretki brzoskwiniowej, 1 kieliszek likieru amaretto, 1 łyżka cukru pudru, 1 torebka zagęstnika do śmietany Jedną brzoskwinię odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce