Zobacz inne przepisy
Przepis na: Panierowana feta z wiosenną salsą
Składniki( ):
- salsa: mały świeży ogórek, pęczek rzodkiewek, kalarepka, łyżka posiekanego szczypioru, łyżka posiekanego koperku, łyżka posiekanej mięty, 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, miód, sól, pieprz
ser: 4 plastry greckiej fety, jajko, mąka i bułka tarta do panierowania, oliwa do smażenia
Przepis:

Rzodkiewki, ogórek ze skórką i obraną kalarepkę pokroić w drobną równą kostkę. Przygotować słodko-kwaśny sos i połączyć z ziołami i warzywami. Salsa to coś pomiędzy sosem a sałatką - zimny dodatek o świeżym smaku.
Ser panierować w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu. Kiedy bułka się zrumieni, a ser zmięknie, podawać gorący z salsą. Można użyć innego sera (cypryjski ser halloumi smażyć bez panierowania).
Ser panierować w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu. Kiedy bułka się zrumieni, a ser zmięknie, podawać gorący z salsą. Można użyć innego sera (cypryjski ser halloumi smażyć bez panierowania).