Przepis na: Truskawki w czekoladzie

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 100 g gorzkiej czekolady, 100 g białej czekolady, 50 g masła l truskawki

Przepis:

Truskawki w czekoladzie
Na parze roztopić gorzką czekoladę z połową masła, to samo, w osobnym naczyniu, zrobić z białą czekoladą. Tace wyłożyć pergaminem. W schłodzonej płynnej czekoladzie maczać truskawki, trzymając za ogonek. Układać pojedynczo na pergaminie i gotowe tace wkładać do lodówki do schłodzenia.
Do momentu podania trzymać w lodówce. W miejscu przylegania do pergaminu polewa będzie zgnieciona, aby tego uniknąć można nadziewać truskawki na wykałaczki w miejscu, gdzie jest ogonek, i nabijać wykałaczki w jabłko na czas schnięcia.

Truskawki w czekoladzie - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu