Przepis na: Guacamole

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • pół dojrzałego awokado, łyżka drobno posiekanej cebuli, łyżka drobno posiekanej czerwonej papryki, łyżeczka soku z cytryny

Przepis:

Guacamole
Wydrąż łyżeczką miąższ awokado (zanim je przekroisz, umyj gorącą wodą i wytrzyj). Od razu skrop go sokiem z cytryny (inaczej ściemnieje). Cebulę wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem i odcedź.
Wymieszaj wszystkie składniki, lekko rozgniatając miąższ awokad

Guacamole - Zdjęcia

Guacamole - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re:guacamole z zielonego groszku .....

    guacamole z grochu 300 g zielonego groszku, mrożonego, rozmrożonego 1 dl (172 szklanki) ziołowego cr?me fraiche 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 0,5 dl oleju lub więcej 1 łyżeczka soli oczywiscie proporcje mozna sobie samemu dobrac wedle apetytu.. pasuje do czipsow jako dip czy po

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    Guacamole możemy jeść na wiele różnych sposobów, na przykład jako:

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    Guacamole można także potraktować jako smarowidło na kanapki i podać z pieczywkiem, szynką i pomidorem ? uwielbiam takie połączenie na śniadanie.

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    Nachosy z tortilli z guacamole Składniki tortilla wraps (np. Sandra) 1 awokado 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z limonki sól, pieprz Wykonanie Tortille pokroić na trójkąty i włożyć do piekarnika lub podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Miąższ zblendować

  • Re: Wariacje na temat kurczaka

    Guacamole Składniki: - 2 dojrzałe awokado - 3 łyżki soku z limonki - szczypta soli - szczypta pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) - 1 łyżeczka świeżej kolendry - 1 ząbek czosnku - opcjonalnie szczypta papryki ostrej Przygotowanie: Każde awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    Guacamole Składniki: - 2 dojrzałe awokado - 3 łyżki soku z limonki - szczypta soli - szczypta pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) - 1 łyżeczka świeżej kolendry - 1 ząbek czosnku - opcjonalnie szczypta papryki ostrej Przygotowanie: Każde awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    Guacamole 2 dojrzałe awokado 3 łyżki soku z limonki szczypta soli szczypta pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) 1 łyżeczka świeżej kolendry 1 ząbek czosnku opcjonalnie szczypta papryki ostrej Każde awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem (lub ewentualnie blenderem gdyby było

  • Re: Kto już po?

    A, ok! :D U mnie był stek minutowy z wołowiny, z hiszpańskim omletem z gotowca, rzymska z awokado i pomidorami, guacamole i miks kanaryjskich sosów. Słabo się najedliśmy, stąd tapas.