Zobacz inne przepisy
Przepis na: Guacamole
Składniki( ):
- pół dojrzałego awokado, łyżka drobno posiekanej cebuli, łyżka drobno posiekanej czerwonej papryki, łyżeczka soku z cytryny
Przepis:

Wymieszaj wszystkie składniki, lekko rozgniatając miąższ awokad
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re:guacamole z zielonego groszku .....
guacamole z grochu 300 g zielonego groszku, mrożonego, rozmrożonego 1 dl (172 szklanki) ziołowego cr?me fraiche 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 0,5 dl oleju lub więcej 1 łyżeczka soli oczywiscie proporcje mozna sobie samemu dobrac wedle apetytu.. pasuje do czipsow jako dip czy po
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
Guacamole możemy jeść na wiele różnych sposobów, na przykład jako:
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
Guacamole można także potraktować jako smarowidło na kanapki i podać z pieczywkiem, szynką i pomidorem ? uwielbiam takie połączenie na śniadanie.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
Nachosy z tortilli z guacamole Składniki tortilla wraps (np. Sandra) 1 awokado 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z limonki sól, pieprz Wykonanie Tortille pokroić na trójkąty i włożyć do piekarnika lub podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Miąższ zblendować
-
Re: Wariacje na temat kurczaka
Guacamole Składniki: - 2 dojrzałe awokado - 3 łyżki soku z limonki - szczypta soli - szczypta pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) - 1 łyżeczka świeżej kolendry - 1 ząbek czosnku - opcjonalnie szczypta papryki ostrej Przygotowanie: Każde awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
Guacamole Składniki: - 2 dojrzałe awokado - 3 łyżki soku z limonki - szczypta soli - szczypta pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) - 1 łyżeczka świeżej kolendry - 1 ząbek czosnku - opcjonalnie szczypta papryki ostrej Przygotowanie: Każde awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
Guacamole 2 dojrzałe awokado 3 łyżki soku z limonki szczypta soli szczypta pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) 1 łyżeczka świeżej kolendry 1 ząbek czosnku opcjonalnie szczypta papryki ostrej Każde awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem (lub ewentualnie blenderem gdyby było
-
Re: Kto już po?
A, ok! :D U mnie był stek minutowy z wołowiny, z hiszpańskim omletem z gotowca, rzymska z awokado i pomidorami, guacamole i miks kanaryjskich sosów. Słabo się najedliśmy, stąd tapas.