Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sorbet arbuzowy
Składniki( ):
- pół plastra arbuza
ok. pół szklanki soku z białych winogron lub jabłek
łyżeczka soku z cytryny
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
SORBET ARBUZOWY 1 kg arbuza dobrej jakości, sok z 1 cytryny (pomarańczy lub limonki) opcjonalnie: 1/2 szklanki wody (jeśli lubimy bardziej wodniste lody), cukier do smaku Arbuza kroimy na kawałki i oczyszczamy z pestek. Następnie odkrawamy czerwony miąższ i przekładamy do dużej miski
-
Re: A może wątek kulinarny XII
SORBET ARBUZOWY 1 kg arbuza dobrej jakości, sok z 1 cytryny (pomarańczy lub limonki) opcjonalnie: 1/2 szklanki wody (jeśli lubimy bardziej wodniste lody), cukier do smaku Arbuza kroimy na kawałki i oczyszczamy z pestek. Następnie odkrawamy czerwony miąższ i przekładamy do dużej miski
-
Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?
SORBET ARBUZOWY 1 kg arbuza dobrej jakości, sok z 1 cytryny (pomarańczy lub limonki) opcjonalnie: 1/2 szklanki wody (jeśli lubimy bardziej wodniste lody), cukier do smaku Arbuza kroimy na kawałki i oczyszczamy z pestek. Następnie odkrawamy czerwony miąższ i przekładamy do dużej miski
-
Re: Sorbet arbuzowy
ten jest bez www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/sorbet-arbuzowy/
-
Re: A może wątek kulinarny XI
SORBET ARBUZOWY średniej wielkości arbuz, 1 szt limonka, 2 szt Arbuza kroimy na pół. Wydrążamy cały miąższ do jakiegoś naczynia, starając się usunąć wszystkie pestki :) Następnie cały miąższ mocno ugniatamy widelcem, aby go rozdrobnić. Chodzi o to, żeby arbuz puścił soczek. Wyciskamy sok
-
Re: Zaproszenie na drinka
SORBET ARBUZOWY średniej wielkości arbuz, 1 szt limonka, 2 szt Arbuza kroimy na pół. Wydrążamy cały miąższ do jakiegoś naczynia, starając się usunąć wszystkie pestki :) Następnie cały miąższ mocno ugniatamy widelcem, aby go rozdrobnić. Chodzi o to, żeby arbuz puścił soczek. Wyciskamy sok
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarme III
SORBET ARBUZOWY średniej wielkości arbuz, 1 szt limonka, 2 szt Arbuza kroimy na pół. Wydrążamy cały miąższ do jakiegoś naczynia, starając się usunąć wszystkie pestki :) Następnie cały miąższ mocno ugniatamy widelcem, aby go rozdrobnić. Chodzi o to, żeby arbuz puścił soczek. Wyciskamy sok
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
SORBET ARBUZOWY 2 kg arbuza (po obraniu) Arbuza obieramy ze skóry, pozbawiamy go pestek. Kawałki arbuza umieszczamy w malakserze i miksujemy. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika zamykamy i zamrażamy. Sorbet wyjmujemy z zamrażarki około 15 minut przed planowanym podaniem, aby łatwo można