Przepis na: Sorbet arbuzowy

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • pół plastra arbuza
    ok. pół szklanki soku z białych winogron lub jabłek
    łyżeczka soku z cytryny

Przepis:

Sorbet arbuzowy
Arbuza umyj, obierz ze skórki i pestek, zetrzyj na tarce o grubych okach (tak łatwiej odnajdziesz zaplątane w miąższu pestki). Zlej wodnisty sok, którym podejdzie arbuzowa papka. Przełóż ją do plastikowego pudełka na żywność (najlepiej rozłóż na dnie cienką warstwą) i pozostaw w zamrażalniku na 2-3 godziny. Wyjmij zmrożonego arbuza, pokrusz na niewielkie kawałki i przełóż go do blendera. Dodaj nieco soku i miksuj na puch, co chwila dodając znów sok (także ten z cytryny), aż miąższ zmieni się w różową masę sorbetową.

Sorbet arbuzowy - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Lodowe smaki - wspomnienia...

    SORBET ARBUZOWY 2 kg arbuza (po obraniu) Arbuza obieramy ze skóry, pozbawiamy go pestek. Kawałki arbuza umieszczamy w malakserze i miksujemy. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika zamykamy i zamrażamy. Sorbet wyjmujemy z zamrażarki około 15 minut przed planowanym podaniem, aby łatwo można

  • Re: A może wątek kulinarny X

    SORBET ARBUZOWY 2 kg arbuza (po obraniu) Arbuza obieramy ze skóry, pozbawiamy go pestek. Kawałki arbuza umieszczamy w malakserze i miksujemy. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika zamykamy i zamrażamy. Sorbet wyjmujemy z zamrażarki około 15 minut przed planowanym podaniem, aby łatwo można

  • Re: Zaproszenie na drinka

    SORBET ARBUZOWY 2 kg arbuza (po obraniu) Arbuza obieramy ze skóry, pozbawiamy go pestek. Kawałki arbuza umieszczamy w malakserze i miksujemy. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika zamykamy i zamrażamy. Sorbet wyjmujemy z zamrażarki około 15 minut przed planowanym podaniem, aby łatwo można

  • Re: Sorbet arbuzowy

    ten jest bez www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/sorbet-arbuzowy/

  • Re: A może jedzynie

    SORBET ARBUZOWO ? LIMONKOWY 1 duży arbuz ok. 2 kg, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki soku z limonki (może być z cytryny) Z arbuza wydrąż miąższ, usuń pestki. Cukier puder rozpuść w soku z limonki. Dodaj do arbuza. Zmiksuj. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Mieszaj co 30 minut.

  • Re: A może wątek kulinarny IX

    SORBET ARBUZOWO ? LIMONKOWY 1 duży arbuz ok. 2 kg, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki soku z limonki (może być z cytryny) Z arbuza wydrąż miąższ, usuń pestki. Cukier puder rozpuść w soku z limonki. Dodaj do arbuza. Zmiksuj. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Mieszaj co 30 minut.

  • Re: Lodowe smaki - wspomnienia...

    SORBET ARBUZOWO ? LIMONKOWY 1 duży arbuz ok. 2 kg, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki soku z limonki (może być z cytryny) Z arbuza wydrąż miąższ, usuń pestki. Cukier puder rozpuść w soku z limonki. Dodaj do arbuza. Zmiksuj. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Mieszaj co 30 minut.

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

    SORBET ARBUZOWO ? LIMONKOWY 1 duży arbuz ok. 2 kg, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki soku z limonki (może być z cytryny) Z arbuza wydrąż miąższ, usuń pestki. Cukier puder rozpuść w soku z limonki. Dodaj do arbuza. Zmiksuj. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Mieszaj co 30 minut.

Zobacz inne przepisy