Przepis na: Kisiel z jabłkiem

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 150 ml przecierowego soku owocowego dla niemowląt (najlepiej z malin, porzeczek, jagód)
    ćwierć kwaskowego jabłka
    1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przepis:

Kisiel z jabłkiem
Jabłko obierz, wydrąż pestki, zetrzyj na tarce (grube strużynki).
Do małego rondelka przelej ok. 2/3 soku. Zacznij podgrzewać. W resztce soku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną. Gdy sok w rondelku zawrze, przemieszaj raz jeszcze zawiesinę i wlej ją na wrzątek. Mieszaj gęstniejący kisiel, a gdy tylko zabulgocze, odstaw z ognia i zmieszaj z tartym jabłkiem. Podawaj, gdy przestygnie.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy