Zobacz inne przepisy
Przepis na: Brzoskwinowe oczko
Składniki( ):
- Brzoskwinia
1-2 łyżki jagód
łyżeczka cukru
odrobina gęstego jogurtu lub serka homogenizowanego
Przepis:
Brzoskwinię przykrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i łyżeczką delikatnie powiększ wgłębienie po niej. Jagody rozgnieć mieszając z cukrem. Nałóż nieco jagodowej papki do wgłębienia w brzoskwini (niezbyt pełno, by sok nie wyciekał).
Ułóż połówki brzoskwini w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Zapiekaj, aż brzoskwinia zmięknie, a jagody zakipią.
Wyjmij, przestudź, na środek nałóż kropkę jogurtu lub serka.
Ułóż połówki brzoskwini w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Zapiekaj, aż brzoskwinia zmięknie, a jagody zakipią.
Wyjmij, przestudź, na środek nałóż kropkę jogurtu lub serka.