Przepis na: Biszkopciki domowe

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 2/3 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka

Przepis:

Biszkopciki domowe
Żółtka oddziel od białek. Ubij pianę z białej, pod koniec ubijania dodaj pomału cały cukier. Pianę ostrożnie połącz z żółtkami. Porcjami dodaj mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj całość.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozlewaj małe kółeczka z biszkoptowej masy.
Piecz w temperaturze ok. 180 st., aż biszkopty się ładnie zrumienią.
Przechowuj w suchym, szczelnie zamkniętym pojemniku, biszkopty chłoną wilgoć.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Na przełęczy przysiadł wrzesień

    Dieta, niestety. Herbatka i biszkopcik domowy, nieslodki. Ponieważ nie wiem co mi zaszkodziło. Pocieszam się że chudnę z każdą minutą, ale KRUSZONKO!!! O, kruszonko! Cześć. -- Pan przecież wie, panie psychiatro, kobieta to człowiek odporny...

  • Re: Gdy ktoś "dokarmia" Wam dziecko.

    chwilę obiad i nie powinna się napchać czymś innym. Młoda dostaje więc u cioć na podwieczorek biszkopcik, domowe ciasto albo coś w tym stylu i żyje. Nie zdarzyło mi się, żeby ktoś coś jej dał bez zapytania mnie o zgodę, a jeżeli ktoś się pyta to musi zdawać sobie sprawę, że odpowiedź może być

Zobacz inne przepisy