Przepis na: Biszkopciki domowe

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( ):

  • 2/3 szklanki m±ki
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka

Przepis:

Biszkopciki domowe
¯ó³tka oddziel od bia³ek. Ubij pianê z bia³ej, pod koniec ubijania dodaj poma³u ca³y cukier. Pianê ostro¿nie po³±cz z ¿ó³tkami. Porcjami dodaj m±kê i bardzo delikatnie wymieszaj ca³o¶æ.
Na blasze wy³o¿onej papierem do pieczenia rozlewaj ma³e kó³eczka z biszkoptowej masy.
Piecz w temperaturze ok. 180 st., a¿ biszkopty siê ³adnie zrumieni±.
Przechowuj w suchym, szczelnie zamkniêtym pojemniku, biszkopty ch³on± wilgoæ.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: Na prze³êczy przysiad³ wrzesieñ

    Dieta, niestety. Herbatka i biszkopcik domowy, nieslodki. Poniewa¿ nie wiem co mi zaszkodzi³o. Pocieszam siê ¿e chudnê z ka¿d± minut±, ale KRUSZONKO!!! O, kruszonko! Cze¶æ. -- Pan przecie¿ wie, panie psychiatro, kobieta to cz³owiek odporny...

  • Re: Gdy kto¶ "dokarmia" Wam dziecko.

    chwilê obiad i nie powinna siê napchaæ czym¶ innym. M³oda dostaje wiêc u cioæ na podwieczorek biszkopcik, domowe ciasto albo co¶ w tym stylu i ¿yje. Nie zdarzy³o mi siê, ¿eby kto¶ co¶ jej da³ bez zapytania mnie o zgodê, a je¿eli kto¶ siê pyta to musi zdawaæ sobie sprawê, ¿e odpowied¼ mo¿e byæ

Zobacz inne przepisy