Przepis na: Rozmaitości na parze

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • kawałek piersi kurczaka
    2 różyczki brokuła
    2 różyczki kalafiora
    3 plasterki marchewki
    kilka strączków żółtej fasolki szparagowej
    filiżanka mleka

Przepis:

Rozmaitości na parze
Mięso oczyść z błon i chrząstek. Wykrój niewielkie, niezbyt grube kawałki. Przełóż do miseczki, zalej mlekiem, mocz ok. godziny.
Umyte warzywa i odciśnięte z mleka mięso umieść na sitku lub w garnku do gotowania na parze. Gotuj 10-15 minut, aż mięso ?dojdzie?, a warzywa zmiękną.
Mięso pokrój na małe kawałeczki. Na talerzu ułóż kolorową kompozycję i pozwól dziecku sięgać po to, co mu najbardziej smakuje.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy