Przepis na: Aromatyczny schab

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( ):

  • kawa³ek chudego schabu ¶rodkowego bez ko¶ci
    z±bek czosnku
    ³y¿eczka soli
    majeranek
    olej rzepakowy

Przepis:

Aromatyczny schab
Schab umyj, natrzyj odrobin± oleju, sol±, czosnkiem przeci¶niêtym przez praskê i majerankiem.
W³ó¿ do ¿aroodpornego naczynia, cienko wysmarowanego olejem. Nie przykrywaj foli± ani pokryw±.
Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 190 st. C). Czas pieczenia zale¿y od grubo¶ci schabu - 10 minut na ka¿dy centymetr (kawa³ek o przekroju 7 cm piecz 70 minut).
Miêso po upieczeniu mo¿na je¶æ na ciep³o lub zimno, kroiæ na malutkie kawa³ki albo posiekaæ i stosowaæ zamiast wêdliny do kanapek.

Aromatyczny schab - Zdjêcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Aromatyczny schab

    czy ktos moglby mi wyjasnic dlaczego tego schabu w trakcie pieczenia nie nalezy przykrywac? zawsze uwazalam ze miesko przykryte folia albo pieczone w rekawie jest duzo bardziej aromatyczne i soczyste. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.

  • A blog Kasi Tusk?

    tradycyjnie kobiecymi sprawami (moda, uroda, kuchnia). Kobieta zdobywa sympatiê przez to ¿e jest ³adna i niekontrowersyjna, nie zajmuje siê t± tam brudn± polityk±, tylko szuka kiecek na wyprzeda¿ach i przyrz±dza aromatyczny schab. Dodatkowa sprawa - tak mi siê te przeceny kojarz± politycznie jako¶ ;) ¯e

Zobacz inne przepisy