Przepis na: Aromatyczny schab

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • kawałek chudego schabu środkowego bez kości
    ząbek czosnku
    łyżeczka soli
    majeranek
    olej rzepakowy

Przepis:

Aromatyczny schab
Schab umyj, natrzyj odrobiną oleju, solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i majerankiem.
Włóż do żaroodpornego naczynia, cienko wysmarowanego olejem. Nie przykrywaj folią ani pokrywą.
Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 190 st. C). Czas pieczenia zależy od grubości schabu - 10 minut na każdy centymetr (kawałek o przekroju 7 cm piecz 70 minut).
Mięso po upieczeniu można jeść na ciepło lub zimno, kroić na malutkie kawałki albo posiekać i stosować zamiast wędliny do kanapek.

Aromatyczny schab - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Aromatyczny schab

    czy ktos moglby mi wyjasnic dlaczego tego schabu w trakcie pieczenia nie nalezy przykrywac? zawsze uwazalam ze miesko przykryte folia albo pieczone w rekawie jest duzo bardziej aromatyczne i soczyste. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.

  • A blog Kasi Tusk?

    tradycyjnie kobiecymi sprawami (moda, uroda, kuchnia). Kobieta zdobywa sympatię przez to że jest ładna i niekontrowersyjna, nie zajmuje się tą tam brudną polityką, tylko szuka kiecek na wyprzedażach i przyrządza aromatyczny schab. Dodatkowa sprawa - tak mi się te przeceny kojarzą politycznie jakoś ;) Że

Zobacz inne przepisy