Przepis na: Migdały w karmelu

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • garść migdałów bez skórki, garść cukru

Przepis:

Migdały w karmelu
Na patelni teflonowej delikatnie uprażyć migdały. Podgrzewać na suchej patelni na małym ogniu, potrząsając patelnią, by równo ciemniały. Kiedy są złociste posypać cukrem i podgrzewać dalej, aż cukier zamieni się w karmel i oblepi migdały. Zlać z patelni całość na pergamin posmarowany olejem i szybko porozdzielać migdały od siebie (karmel szybko zastyga). Jeżeli są resztki cukru na patelni, można je usunąć zagotowując na patelni wodę.

Migdały w karmelu - Zdjęcia

Migdały w karmelu - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • migdały w karmelu-kalorie

    migdały w karmelu-kalorie om.gy/p/migdały_w_karmelu-kalorie migdały w karmelu-kalorie Gqi

  • Migdały w karmelu

    pyszne ..... polecam obrać migdały ze skórki

  • Re: Magda ma po czesci racje

    W sklepach jest duży wybór słodyczy, rownież wspomniane migdały w karmelu, od tych samych producentów, czasami wychodzi cenowo nawet taniej niż bezpośrednio od sprzedawców przydrożnych, o dziwo 😄

  • Migdały w karmelu

    Prosty do zrobienia i smaczny deser.Ja mam zamiar inaczej go wykorzystać ale o tym w późniejszym terminie ;) I nie muszą być migdały,mogą być jakiekolwiek Wasze ulubione orzechy czy pestki. Zdjęcia nie są najlepsze ale to trudne robić jednocześnie karmel i zdjęcia bo cukier dość szybko się p

  • Migdały w karmelu cz.2

    4.Jak karmel osiągnie prawidłową barwę wsypujemy migdały i szybko mieszamy. 5.Wykładamy wszystko na blaszkę i uklepujemy najbardziej płasko jak to możliwe.Jak wspominałam wcześniej ponieważ musiałam zrobić zdjęcie nie udało mi sie niestety rozpłaszczyć wszystkiego jak należy.To naprawdę szybko

  • Re: Znasz ją może?;)

    Ach jak to dobrze, że się tu zarejestrowałem...teraz wiem, czemu jestem singlem;) Mogę kupować orzechy (choć bardziej polecam stamtąd migdały w karmelu, są lepsze), ale bez przesady z "tym w końcu"...życie mam tylko jedno;)

  • Re: Migdały w karmelu cz.2

    Oooo! Każdą impreze plenerową na jaką idę, zaczynam od zlokalizowania stoiska z prażonymi orzechami. Oczywiście zawsze kupuję migdały. I choć słodkie to jak zaraza, to jem az do ostatniego skrawka w tytce :) Dzięki Ci, o Pani za tą receptę :) --

    Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

    ). Przygotowujemy migdały w karmelu: topimy cukier na patelni. Kiedy się skarmelizuje, dodajemy migdały i ostrożnie mieszamy, aby karmel je pokrył. Rozsmarowujemy masę na pergaminie, a gdy zastygnie, łamiemy na kawałki. Przygotowujemy rabarbar: mieszamy go z cukrem, winem, sokiem oraz cieniutko obraną skórką z

Zobacz inne przepisy