Przepis na: Migda³y w karmelu

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( ):

  • gar¶æ migda³ów bez skórki, gar¶æ cukru

Przepis:

Migda³y w karmelu
Na patelni teflonowej delikatnie upra¿yæ migda³y. Podgrzewaæ na suchej patelni na ma³ym ogniu, potrz±saj±c patelni±, by równo ciemnia³y. Kiedy s± z³ociste posypaæ cukrem i podgrzewaæ dalej, a¿ cukier zamieni siê w karmel i oblepi migda³y. Zlaæ z patelni ca³o¶æ na pergamin posmarowany olejem i szybko porozdzielaæ migda³y od siebie (karmel szybko zastyga). Je¿eli s± resztki cukru na patelni, mo¿na je usun±æ zagotowuj±c na patelni wodê.

Migda³y w karmelu - Zdjêcia

Migda³y w karmelu - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: Synchronizacja ?

    Hehe, owce pasie ?. U mnie dzi¶ niebo ³adne. Poza tym po pracy pojecha³am na zakupy, a tam jarmark, wiêc naby³am drog± kupna magenbrot i gebrannte mandeln, czyli co¶ w rodzaju bardzo s³odkich pierniczków i migda³y w karmelu. W sklepie tego nigdy nie kupujê, ale takie jarmarkowe ?

  • Re: ¦wi±teczne upominki. Bud¿etowo

    No ciastka robione przez dzieci to faktycznie nie bardzo, ale co roku dostajê od s±siadki paczuszkê migda³ów w karmelu z cynamonem, s± robione w piekarniku, wiêc nie obawiam siê zatrucia, zapakowane estetycznie w pude³eczko z papieru, jem bez problemu

  • migda³y w karmelu-kalorie

    migda³y w karmelu-kalorie om.gy/p/migda³y_w_karmelu-kalorie migda³y w karmelu-kalorie Gqi

  • Migda³y w karmelu

    pyszne ..... polecam obraæ migda³y ze skórki

  • Re: Magda ma po czesci racje

    W sklepach jest du¿y wybór s³odyczy, rownie¿ wspomniane migda³y w karmelu, od tych samych producentów, czasami wychodzi cenowo nawet taniej ni¿ bezpo¶rednio od sprzedawców przydro¿nych, o dziwo 😄

  • Migda³y w karmelu

    Prosty do zrobienia i smaczny deser.Ja mam zamiar inaczej go wykorzystaæ ale o tym w pó¼niejszym terminie ;) I nie musz± byæ migda³y,mog± byæ jakiekolwiek Wasze ulubione orzechy czy pestki. Zdjêcia nie s± najlepsze ale to trudne robiæ jednocze¶nie karmel i zdjêcia bo cukier do¶æ szybko siê p

  • Migda³y w karmelu cz.2

    4.Jak karmel osi±gnie prawid³ow± barwê wsypujemy migda³y i szybko mieszamy. 5.Wyk³adamy wszystko na blaszkê i uklepujemy najbardziej p³asko jak to mo¿liwe.Jak wspomina³am wcze¶niej poniewa¿ musia³am zrobiæ zdjêcie nie uda³o mi sie niestety rozp³aszczyæ wszystkiego jak nale¿y.To naprawdê szybko

  • Re: Migda³y w karmelu cz.2

    Oooo! Ka¿d± impreze plenerow± na jak± idê, zaczynam od zlokalizowania stoiska z pra¿onymi orzechami. Oczywi¶cie zawsze kupujê migda³y. I choæ s³odkie to jak zaraza, to jem az do ostatniego skrawka w tytce :) Dziêki Ci, o Pani za t± receptê :) --

    Wiêcej w±tków z forum