Przepis na: Konfitura z czerwonej cebuli

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 6 czerwonych cebul, 4 łyżki oliwy, 4 łyżki balsamico, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, tymianek

Przepis:

Konfitura z czerwonej cebuli
Cebulę pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę razem z tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać ocet i miód, smażyć razem, aż smaki się połączą i ocet odparuje. Gorącą przełożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Wstawić do piekarnika w naczyniu z wodą sięgającą 2 cm powyżej dna. Podgrzewać do 140 C, a następnie zostawić do ostygnięcia

Konfitura z czerwonej cebuli - Zdjęcia

Konfitura z czerwonej cebuli - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy