Przepis na: Konfitura z czerwonej cebuli

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 6 czerwonych cebul, 4 łyżki oliwy, 4 łyżki balsamico, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, tymianek

Przepis:

Konfitura z czerwonej cebuli
Cebulę pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę razem z tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać ocet i miód, smażyć razem, aż smaki się połączą i ocet odparuje. Gorącą przełożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Wstawić do piekarnika w naczyniu z wodą sięgającą 2 cm powyżej dna. Podgrzewać do 140 C, a następnie zostawić do ostygnięcia

Konfitura z czerwonej cebuli - Zdjęcia

Konfitura z czerwonej cebuli - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: fancy przystawka na święta

    U mnie zawsze schodzi konfitura z czerwonej cebuli + kozi ser, zawinięte w sakiewki z filo i podawane na ciepło. Chyba zaraz sobie zrobię. :-P

  • Re: Nadmiar ciasta filo

    Moje ulubione to konfitura z czerwonej cebuli i kozi ser.

  • Re: Przetwory: co zrobić?

    Obowiązkowo robię to, czego nie jestem w stanie kupić w pobliżu w ulubionym smaku, a co potrafię zrobić sama, czyli mus truskawkowy, kiszone ogórki, sałatkę szwedzką, tarte buraczki bez octu, konfiturę z czerwonej cebuli, sos śliwkowy, dżem śliwkowy z czekoladą, dżem jeżynowy. I jeszcze czasem, w

  • Re: Nietypowy wątek kulinarny

    Konfitura z czerwonej cebuli Cebule pokrój w talarki i zeszklij na oliwie. Dolej czerwonego wina i soku z czarnej porzeczki (w proporcjach 1 : 1) ? płyn powinien przykryć cebulę. Dodaj cukier, goździki, cynamon, odrobinę startej gałki muszkatołowej i nieco soli. Wymieszaj i duś bez przykrycia, aż

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    Konfitury z czerwonej cebuli są m.in. także doskonałe na zimno do wędlin jak i do mięs na gorąco. A kromka razowego chleba z taką konfiturą również jest bardzo dobra. Tę konfiturę można również sporządzić dodając suszoną żurawinę.

  • Konfitury z czerwonej cebuli

    pookcook.blogspot.com/2011/02/konfitury-z-czerwonej-cebuli.html -- pookcook.blogspot.com

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    Akurat wtedy była mi potrzebna do camemberta, którego najpierw nafaszerowałem wędzonym łososiem, a później zapanierowałem i usmażyłem w głębokim tłuszczu. Z resztą zawieszę ten przepis na GP, bo zdjęcia mam zrobione, muszę się tylko zebrać do opisu. -- pookcook.blogspot.com

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    pookcook a Ty z czym podałeś tą cebulkę? Odsłoń rąbka tajemnicy dlaczego się tak spieszyłeś :) Też pomyślałam, że co camemberta będzie dobra:)

Zobacz inne przepisy