Przepis na: Konfitura z czerwonej cebuli

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 6 czerwonych cebul, 4 łyżki oliwy, 4 łyżki balsamico, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, tymianek

Przepis:

Konfitura z czerwonej cebuli
Cebulę pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę razem z tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać ocet i miód, smażyć razem, aż smaki się połączą i ocet odparuje. Gorącą przełożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Wstawić do piekarnika w naczyniu z wodą sięgającą 2 cm powyżej dna. Podgrzewać do 140 C, a następnie zostawić do ostygnięcia

Konfitura z czerwonej cebuli - Zdjęcia

Konfitura z czerwonej cebuli - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    Konfitury z czerwonej cebuli są m.in. także doskonałe na zimno do wędlin jak i do mięs na gorąco. A kromka razowego chleba z taką konfiturą również jest bardzo dobra. Tę konfiturę można również sporządzić dodając suszoną żurawinę.

  • Konfitury z czerwonej cebuli

    pookcook.blogspot.com/2011/02/konfitury-z-czerwonej-cebuli.html -- pookcook.blogspot.com

  • Re: Stek - jak przyrządzić i z czym podać?

    , drewnianymi łopatkami. Nie obwijam w folię aluminiową, tylko przekładam do nagrzanego naczynia ceramicznego i odstawiam przykryte z boku kuchenki. Podaję najczęściej z konfiturą z czerwonej cebuli i czerwonego wina, glazurowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami lub frytkami belgijskimi. Do tego czasem

  • pate i konfitura z czerwonej cebuli-kiedy zrobić?

    czy jak przygotuję to w piątek nic się nie stanie? mam ogromna ochotę wypróbować przepis z galerii, ale pracy dużo, czasu mniej, planuję rozłożyć zadania w czasie co by nie oszaleć w sobotę...

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    Akurat wtedy była mi potrzebna do camemberta, którego najpierw nafaszerowałem wędzonym łososiem, a później zapanierowałem i usmażyłem w głębokim tłuszczu. Z resztą zawieszę ten przepis na GP, bo zdjęcia mam zrobione, muszę się tylko zebrać do opisu. -- pookcook.blogspot.com

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    pookcook a Ty z czym podałeś tą cebulkę? Odsłoń rąbka tajemnicy dlaczego się tak spieszyłeś :) Też pomyślałam, że co camemberta będzie dobra:)

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    Na przykład z twardymi serami- pecorino, parmezan... i z czerwonym winem? (nie próbowałam, ale nie jem miesa i tez od razu myślę "do czego by mi to pasowało?" :)

  • Re: Konfitury z czerwonej cebuli

    ja tez z rodynkami ale nie wiem, czy z imbirem w kazdym razie super, musze powtorzyc